Com evitar incendis a la cuina

La manca d’una neteja periòdica a la campana, conductes i motors extractors de fum, provoquen incendis a la cuina d’un restaurant que augmenten amb les temperatures de l’estiu.

Aquests incendis es produeixen al voltant dels fogons i en els sistemes d’extracció de fums. Desde VILO Mediterráneoempresa especialitzada en neteges tècniques i professionals, s’aconsella dur a terme un preventiu manteniment i una neteja periòdica per evitar incendis que provoquin la destrucció de tot el boja.

El greix és un combustible molt inflamable que es filtra pels racons de la cuina i pot provocar que una simple espurna encengui una flama que es propagui amb molta més rapidesa.

Els motors d’extracció de fums, a través dels conductes i de la campana, absorbeixen moltes de les partícules de greix que es condensen en l’ambient i acaben dipositades per tota la cuina del restaurant. Quan es descuida la neteja d’aquests sistemes o ximeneia, s’afavoreix l’acumulació de dipòsits de sutge, greixos, resines i quitrà, que s’inflamen amb facilitat.

Amb el temps, aquests motors disminueixen el rendiment a causa de l’acumulació de sediments entre els seus mecanismes que ho alenteixen i el sobreescalfen, augmentant el consum i la contaminació.

   El Reglament d’instalacions Técniques en Edificis recomana la neteja de sistema d’extracció de fums i xemeneies una vegada per temporada per evitar incendis i intoxicacions.

27 Agost, 2018
Categorias: Prevención
2021 ® Todos los derechos reservados
Top